fredag 30 november 2012

Peparkaks deg!

Pepper Jack´s Pebbarkagsdeg

1. Jag jobbade med Jakob/Tobias och gjorde Pepper Jack´s pebbarkagsdeg

2.  Först kokade vi upp sirap och socker i en gryta. Sedan lade vi i 300g smör! Efter det blandade vi i ägg, kanel, ingefära och nejlika i blandningen och det såg lite svart och ruttet ut. Sedan blandade vi i 850 gram mjöl och lite bikarbonat lite i taget. Sen knådade vi degen så den blev god och ätbar. Efter det lade vi i den i en plastpåse.

3. Det blev superbt bra och gott var det!

4. Eftersysslan var att Torka borden

5. Jag har lärt mig hur man bakar pepparkaksdeg professionellt och att sirap och socker tillsammans blir väldigt sött

6. Vi ändrade inte i receptet, okej vi drog i lite mer mjöl men det orkar jag inte skriva  

Jakob och Tobias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar