tisdag 28 januari 2014

Stekt sej me potäremos

Idag så har jag och Tom gjort Stekt sej me potatismos.
Det första vi gjorde var att koka potatisen eftersom att den tar längst tid. Sedan så gjorde vi paneringen till fisken och vi hade lite mjöl, ströbröd och salt o peppar i paneringen men först så doppade vi sejen i ägg. Sedan så var det bara att steka te fisken med lite margarin.
När fisken var klar så gjorde vi potatismoset. I potatismoset så hade vi potatis, mjölk, smör, salt, peppar, salt och lite texmex. Det är också viktigt att vispa moset så att det kommer in mycket luft för annars så blir det väldigt kompakt.
Det sista vi gjorde var att göra en kall sås. (finns inte på bilden) I den så hade vi cream frech, basilika, dill, färskpressad chilli, salt, peppar och lite pressad citron för syrans skull. Syra är väldigt gott till fisk! Ha det bra!!!     /// Jakob Karlsson 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar