fredag 12 oktober 2012

Vaniljbullar!

Farmors hembakta vaniljbullar



1. Jag jobbade med Tobias och gjorde "Farmors hembakta vaniljbullar"



2. Först smälte vi smör och blandade i mjölk. Vi kollade så att temperaturen var exakt 45 grader. Vi blandade i mjölksmör blandningen i torrjäst. Sedan tillsatte vi socker, mjöl och salt. Sedan jäste den i 10 min. Vi arbetade degen tills den kändes fin och kavlade ut den till en rektangel. Vi bredde på vaniljsmör som var gjort av smör, socker och vaniljsocker. Efter det vek vi ihop rektangeln och gjorde olika former; kringlor och rullar t.ex. Sedan skulle dem jäsa lite till och efter det skulle dem in i ugnen.



3. Det blev superbra, dem finaste bullarna i världen



4. Eftersysslan var att sätta upp alla stolarna



5. Jag har lärt mig att göra kringlor och att fläta



6. Vi ändrade inte i receptet  

Jakob och Tobias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar